Over mij

Ik ben Helena van Staveren en ben trotse moeder van 2 kinderen. Inmiddels woon ik al 20 jaar in De Lutte. Door mijn moederschap kan ik mij goed verplaatsen in ouders. Ik heb veel kennis van de belevingswereld van (jonge) kinderen en kan hierdoor mijn werk zeer goed op deze leeftijdsgroep afstemmen.

Mijn interesses liggen op veel uiteenlopende gebieden. Met enthousiasme werk ik zowel in Oldenzaal als in Hengelo. Dat doe ik vol overgave en overtuiging, met het gevoel voor de mogelijkheden die een kind in zich heeft. Een van de aandachtsgebieden zijn kinderen met problemen op het gebied van prikkelverwerking, ook wel sensorische informatieverwerking genoemd. Hiervoor gebruik ik de laagdrempelige en kindvriendelijke methode ReAttach

Mijn studie fysiotherapie heb ik gevolgd aan de Hogeschool HAN te Nijmegen en heb mijn diploma in 1996 behaald. Na jarenlang te hebben gewerkt met volwassenen patiënten en kinderen in de eerste lijn heb ik mij gespecialiseerd in de kinderfysiotherapie. Ik heb de Masteropleiding Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam succesvol afgerond. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in ReAttach en ben ik aangesloten bij het inspanningsnetwerk. Ik kan kinderen helpen met uiteenlopende inspanningsklachten zoals astma en hyperventilatie.

Ik streef naar een optimale samenwerking met ouders, scholen en andere behandelaars in de eerste en tweede lijn.

Dagelijks word ik uitgedaagd om al mijn vaardigheden in te zetten om kinderen optimaal te laten ontwikkelen.

BIG-nummer: 39052979104

Lid van het KNGF en NVFK
KNGF logo

Wat zeggen ouders?

Ons gezin heeft ReAttach behandelingen ondergaan. Het was voor ons een onbekende therapie maar we wilden het toch proberen. Met zorgvuldige aandacht voor kind en ouders geeft Helena je positieve denkopdrachten zonder dat er gepraat hoeft te worden. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je negatieve denkpatronen en overtuigingen verdwijnen en plaats maken voor positieve Het gaf ons rust, kalmte en overzicht. Al snel kwam het besef dat zaken waren opgelost. We gaan thuis anders met elkaar om, voelen minder frustratie en boosheid. In plaats daarvan zijn we milder en liefdevoller naar elkaar toe. Helena, dank je wel voor je hulp ! M. Tijink.

We zijn met onze zoon Lars naar Helena gegaan in verband met schrijfproblemen. De nieuwe leerkracht signaleerde spellingsproblemen terwijl hij wel goed kon lezen. Daarnaast schreef hij ontzettend traag en kreeg hij last van schrijfkramp. We wisten dat hij niet van schrijven hield maar dat er een schrijfprobleem was, hadden wij niet verwacht. Achteraf bleek dat hij de schrijfletters niet goed had aangeleerd. Helena heeft de oorzaak kunnen achterhalen en gaf hem de juiste therapie. Lars kreeg huiswerkoefeningen mee en wij kregen het advies hoe wij hem het beste konden ondersteunen. Binnen 6 weken had onze zoon alle schrijfletters goed aangeleerd en geautomatiseerd. Sindsdien schrijft hij leesbaar en netjes. Hij kan nu ook goed meekomen met de tempo van zijn klas en zijn de spellingsproblemen verdwenen. Heel erg bedankt! S. Hilverink.

Onze zoon Luca had in groep 3 problemen met schrijven en lezen. Hij had ook moeite met concentratie en als hij fouten maakte vermeed hij alles wat hem moeilijk leek. In plaats daarvan ging hij zich clownesk gedragen. Met Bal-A-Vis-X trainde Helena spelenderwijs zijn oog-hand coördinatie, concentratie en doorzettingsvermogen met kaatsballen en pittenzakjes. Het is mij opgevallen dat hij hierdoor beter in zijn vel is komen zitten en hij komt sinds de therapie goed tot ontwikkeling. De therapie Bal-A-Vis-X werd gecombineerd met schrijftherapie. Elke week ging onze zoon met plezier naar Helena. We hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt met Luca. (S. Stouwdam)