Orthopedische klachten

Bij Fysio4Kids wordt ook aandacht besteed aan orthopedische klachten en de aanpak van sportblessures bij kinderen, jeugd en jongeren.

Hierbij kunt u denken aan:
  • Blessures na ongevallen, zoals botbreuken, meniscusproblemen, een knieschijf uit de kom of een gescheurde kruisband

  • Aangeboren afwijkingen, bijvoorbeeld scoliose of heupdysplasie

  • Overbelastingsklachten, bijvoorbeeld rugpijn, knie-, heup- of enkelklachten

De behandeling bestaat uit leefadviezen en specifieke training. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in Medical Taping bij kinderen.

Medical Taping

De afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat het Medical Taping Concept een waardevolle aanvulling is voor fysiotherapie. Deze elastische tape werd ontwikkeld door een chiropractor/kinesioloog uit Azië.  Hij kwam tot ontdekking dat klachten vaak in de spieren lag en niet in de gewrichten of botten. De huidige wetenschap geeft aan dat onze fascia (het netwerk dat alle structuren in het lichaam met elkaar verbindt) verantwoordelijk is voor de meeste klachten en hun symptomen. Het besef dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook voor de bloedsomloop, de lymfekringloop en lichaamstemperatuur, vormt de basis voor het concept. De methode werd ontwikkeld om het lichaam te helpen bij het natuurlijke genezingsproces en maakt het mogelijk spieren en gewrichten te ondersteunen en ‘stabiliteit’ te geven.

Medical taping is een uniek therapeutisch hulpmiddel dat nieuwe mogelijkheden biedt binnen de revalidatie

Daarnaast werk ik nauw samen met de kinderpodotherapeut en sportfysiotherapeut om jouw kind de beste zorg te kunnen bieden.